Γράμματα της ποίησης

Προσφορά!
0 out of 5

10,00

Ποιήματα και καταθέσεις ψυχής, άλλοτε οργισμένες και εξεγερμένες, άλλοτε περισσότερο ή λιγότερο προσωπικές που όλες μιλούν για χαμένες κι ανανεωμένες ελπίδες και για αγώνες.

Για τα έξοδα αποστολής και αντικαταβολής στις παραγγελίες δείτε ΕΔΩ

Κωδικός: Α0001 Είδη: Εκδόσεις Ατέχνως, Ποίηση, Συλλογή

Περιγραφή

Δεκαεννέα ποιητές επιχειρούν με τα ποιήματά τους να προσεγγίσουν και να αναδείξουν στιγμές της ανθρώπινης κατάστασης και του κοινωνικού περιβάλλοντος. Παλαιότεροι και νεότεροι, ο καθένας και η καθεμιά με τη δική του μικρή ή μεγαλύτερη θητεία στην ποίηση, προσπαθούν και καταφέρνουν να μας κάνουν κοινωνούς της προσωπικής αγωνίας τους, που όμως δεν παύει να είναι και δική μας αγωνία.
Η Ανθολογία –με ποιητές που φιλοξενήθηκαν στο web site atexnos.gr– σαφώς και δεν αποτελεί μια πλήρη εικόνα της σύγχρονης ελληνικής ποίησης, ούτε άλλωστε έχει αυτή τη φιλοδοξία, είναι όμως ένα καθρέφτισμα των θεμάτων που απασχολούν τους ποιητές, συνάμα και του καιρού μας.
Περιέχει ποιήματα και στίχους με σαφή προοδευτικό κοινωνικό και πολιτικό προσανατολισμό, με θέσεις που τιμούν τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, χωρίς να ξεχνούν και τη μεγάλη, αιώνια και πανανθρώπινη υπόθεση του έρωτα και της αγάπης. Ποιήματα και καταθέσεις ψυχής, άλλοτε οργισμένες και εξεγερμένες, άλλοτε περισσότερο ή λιγότερο προσωπικές που όλες μιλούν για χαμένες κι ανανεωμένες ελπίδες και για αγώνες.
Από κοινού, κι ο καθένας από το δικό του μετερίζι, ποιητές των προηγούμενων γενιών και νεότεροι δημιουργοί, συνδιαλέγονται στην Ανθολογία με την επικαιρότητα, με την ιστορία και μεταξύ τους, αναδεικνύοντας με ξεκάθαρο τρόπο ότι η… σιωπή δεν είναι δέουσα στάση για το δημιουργό. Πονούν, αγαπούν, θέλουν, μιλούν και ο λόγος τους μπολιάζεται με την ανθρώπινη ανάσα.
«Γράμματα της ποίησης» ο τίτλος της Ανθολογίας. Κάθε γράμμα μοναδικό, κάθε γράμμα και μία ιστορία. Κάποια ακούγονται ψιθυριστά ή αδύναμα, άλλα ευδιάκριτα και καθαρά… Παντού και πάντοτε στην υπηρεσία του ανθρώπου, να μεταδίδουν τις πιο κρυφές του σκέψεις, τα πιο λεπτά του συναισθήματα, τις αγωνίες, τα όνειρά του… Όπως ακριβώς συμβαίνει με την ποίηση και τους ποιητές.
Στην Ανθολογία συμμετέχουν οι: Αλέκος Χατζηκώστας, Ανδριάνα Μπιρμπίλη, Αντώνης Μπουντούρης, Άριξ Σαρίδης, Ατζέρ Ιχτιάρ, Βαγγελιώ Καρακατσάνη, Γεωργία Καλαμποκά, Δέσποινα Κουτούφαρη, Δημήτρης Βαλαής, Ειρηναίος Μαράκης, Ειρήνη Αποστολίκα, Ηλέκτρα Στρατωνίου, Κώστας Ευαγγελάτος, Παναγής Αντωνόπουλος, Σπύρος Ζαχαράτος, Φαίδρα Ζαμπαθά – Παγουλάτου, Χαρούλα Βερίγου, Χρήστος Δημούλας, Χρήστος Ζήκος.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Είδος:

Ποίηση

Συγγραφέας:

Συλλογή

Ηλικία:

15+, 18+

Σελίδες:

128

Σχήμα:

17,5 x 24,5 cm

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση προς το παρόν

Προσθέστε την πρώτη αξιολόγηση για το βιβλίο: “Γράμματα της ποίησης”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *