Η οικονομική πολιτική στο χώρο του θεάτρου Η περίπτωση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, Δημήτρης Ταχματζίδης

0 out of 5

9,00

Μελετώνται παράμετροι που καθορίζουν την θεατρική παραγωγή και συγκεκριμένα την θεατρική παράσταση ως πολιτιστικό προϊόν. Η μελέτη αυτή σε δύο κύρια μέρη. Στο πρώτο εξετάζονται οι νόμοι της προσφοράς και της ζήτησης στον τομέα των πολιτιστικών αγαθών. Παράλληλα καταγράφεται μία πολύ σύντομη βιβλιογραφική επισκόπηση στον τομέα της οικονομικής διαχείρισης της θεατρικής παραγωγής. Στο δεύτερο μέρος μελετώνται και αναλύονται τα στατιστικά στοιχεία της θεατρικής παραγωγής στην Ελλάδα από το 2000 έως και το 2015 έτσι ώστε να ανιχνευθεί η ελαστικότητα της θεατρικής παράστασης ως πολιτιστικό προϊόν.

Για τα έξοδα αποστολής και αντικαταβολής στις παραγγελίες δείτε ΕΔΩ

Κωδικός: Α0013 Είδη: Δοκίμια, Εκδόσεις Ατέχνως Συγγραφέας:

Περιγραφή

Ο πολιτιστικός οργανισμός καλείται να φέρει εις πέρας την αποστολή του αφενός προωθώντας την πολιτιστική κληρονομιά, αφετέρου λειτουργώντας κάτω από τους όρους των σύγχρονων οικονομικών δεδομένων και των αγορών. Επειδή οι πολιτιστικές δραστηριότητες έχουν και οικονομικά συμφραζόμενα ο πολιτιστικός διαχειριστής αναλαμβάνει το επιπρόσθετο έργο της μελέτης και ανάλυσης των νόμων της προσφοράς και της ζήτησης, οι οποίοι ισχύουν και στην περίπτωση των πολιτιστικών αγαθών.

Στην παρούσα εργασία μελετώνται παράμετροι που καθορίζουν την θεατρική παραγωγή και συγκεκριμένα την θεατρική παράσταση ως πολιτιστικό προϊόν. Η μελέτη αυτή σε δύο κύρια μέρη. Στο πρώτο εξετάζονται οι νόμοι της προσφοράς και της ζήτησης στον τομέα των πολιτιστικών αγαθών. Παράλληλα καταγράφεται μία πολύ σύντομη βιβλιογραφική επισκόπηση στον τομέα της οικονομικής διαχείρισης της θεατρικής παραγωγής. Στο δεύτερο μέρος μελετώνται και αναλύονται τα στατιστικά στοιχεία της θεατρικής παραγωγής στην Ελλάδα από το 2000 έως και το 2015 έτσι ώστε να ανιχνευθεί η ελαστικότητα της θεατρικής παράστασης ως πολιτιστικό προϊόν.

Σκοπός αυτής της ανάλυσης είναι η διερεύνηση κατά το δυνατόν εκείνων των παραγόντων που ρυθμίζουν την θεατρική παραγωγή επηρεάζοντάς την. Αυτού του είδους η διερεύνηση θα οδηγήσει στην κατάρτιση ενός στατιστικού μοντέλου που περιγράφει εκείνες τις τάσεις που θα μπορούσαν, ενδεχομένως, να βοηθήσουν τον πολιτιστικό διαχειριστή να καταρτίσει την πολιτιστική του στρατηγική στον χώρο της θεατρικής παραγωγής.

Η παρούσαμελέτη κλείνει με μία συζήτηση βασισμένη στα συμπεράσματα που προκύπτουν από την στατιστική ανάλυση των αποτελεσμάτων

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Εκδότης

Ατέχνως

Έτος έκδοσης

Δεκέμβριος 2020

Σελίδες

84

Σχήμα

17 Χ 24

ISBN

978-618-85121-2-2

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση προς το παρόν

Προσθέστε την πρώτη αξιολόγηση για το βιβλίο: “Η οικονομική πολιτική στο χώρο του θεάτρου Η περίπτωση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, Δημήτρης Ταχματζίδης”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *