Ειρηναίος Μαράκης: «Όλα είναι όπλα»

0 out of 5

10,00

Σύγχρονη πολιτική, κοινωνική και ερωτική ποίηση: «Όλα είναι όπλα / Μπροστά στο σκοτεινό κόσμο τους».

Πρωταγωνιστές των ποιημάτων στο «Όλα είναι όπλα» είναι οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι οι οποίοι δεν παραιτούνται μπροστά στις δυσκολίες και που διεκδικούν να ζήσουν και να ερωτευθούν όπως αυτοί θέλουν ενώ την ίδια ώρα αγωνίζονται συλλογικά για μια διαφορετική, ελεύθερη κοινωνία.

Εικαστικά Εξώφυλλου – Οπισθόφυλλου Κώστας Ευαγγελάτος

Για τα έξοδα αποστολής και αντικαταβολής στις παραγγελίες δείτε ΕΔΩ

Κωδικός: Α0014 Είδη: Εκδόσεις Ατέχνως, Ποίηση Συγγραφέας:

Περιγραφή

Η ποιητική συλλογή «Όλα είναι όπλα» αποτυπώνει το κλίμα της εποχής μας, μιας εποχής τεράτων αλλά και μιας εποχής αντίστασης και αγώνα ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό και την καπιταλιστική κρίση.

Περιέχει ποιήματα, πολιτικά και ερωτικά, σε ένα ενιαίο σύνολο και αναδεικνύει ότι στην εποχή της κρίσης και της πανδημίας η σιωπή αποτελεί τον χειρότερο σύμβουλο. Ο ποιητής βρίσκεται απέναντι σε όσους επιχειρούν να μετατρέψουν την καθημερινότητα, τις σχέσεις και τα όνειρα μας σε εμπόρευμα. Παίρνει θέση και μαζί με τους εργαζόμενους και τους ανέργους, τους πρόσφυγες, τις γυναίκες και τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα σηκώνει τη γροθιά του διεκδικώντας μια άλλη κοινωνία.

Παράλληλα το βιβλίο με όπλα του την ποίηση, το λαϊκό τραγούδι και τη φιλοσοφία, προτείνει μια διαφορετική προσέγγιση για τη σύγχρονη, κοινωνική ποίηση. Επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στην ερμηνεία – αποτύπωση της ελπίδας που γεννιέται μέσα στην κοινωνία που μάχεται κατά της φτώχειας και της εξαθλίωσης και όχι στην αποκλειστική προσέγγιση της κατάστασης.

Πρωταγωνιστές των ποιημάτων στο «Όλα είναι όπλα» είναι οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι οι οποίοι δεν παραιτούνται μπροστά στις δυσκολίες και που διεκδικούν να ζήσουν και να ερωτευτούν όπως αυτοί θέλουν ενώ την ίδια ώρα αγωνίζονται συλλογικά για μια διαφορετική, ελεύθερη κοινωνία.

Χανιώτικα Νέα – Νικόλας Κακατσάκης:  “Όλα είναι όπλα” του Ειρηναίου Μαράκη

www.culturebook.gr Παρουσίαση από τον Κωνσταντίνο Καραγιαννόπουλο

Χανιώτικα Νέα – Βαγγέλης Κακατσάκης: Τα “όπλα” του Ειρηναίου Μαράκη

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Εκδότης

Εκδόσεις Ατέχνως

Έτος έκδοσης

Γενάρης 2021

Σελίδες

64

Σχήμα

17 Χ 24

ISBN

978-618-85121-3-9

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση προς το παρόν

Προσθέστε την πρώτη αξιολόγηση για το βιβλίο: “Ειρηναίος Μαράκης: «Όλα είναι όπλα»”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *