Φόρτωση Εκδηλώσεις

Παρουσίαση του βιβλίου «Τσε Γκεβάρα πρεσβευτής της Επανάστασης»

23 Ιουνίου, 2021 @ 7:30 μμ - 9:00 μμ
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Την Τετάρτη 23 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ, στον Κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134-136, Θησείο) θα γίνει η παρουσίαση του νέου βιβλίου των εκδόσεων «Ατέχνως», που υπογράφει ο Νίκος Μόττας, με τίτλο «Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης».

Εκτός του συγγραφέα στην εκδήλωση θα παραστεί και θα μιλήσει η Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα κα. Zelmys María Domínguez Cortina, καθώς και ο Βασίλης Πάπαρης, μέλος του ΔΣ του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης.

Στην εκδήλωση θα διαβαστεί μήνυμα της Δρ. Αλέιδα Γκεβάρα, κόρης του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα.

Την συζήτηση θα συντονίσει ο Βελισσάριος Κοσσυβάκης, Δ/ντής της Κινηματογραφικής Εταιρείας «New Star».

Κύριο θέμα του βιβλίου είναι ο ρόλος και η συμβολή του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα στην διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής και των διεθνών σχέσεων της Κούβας στα πρώτα μετεπαναστατικά χρόνια ενώ, μέσα από ομιλίες και συνεντεύξεις του (ορισμένες εξ’ αυτών δημοσιεύονται πρώτη φορά στα ελληνικά) φωτίζεται και η διεθνιστική δράση του κομμουνιστή επαναστάτη στο πολιτικό σκηνικό της εποχής.

Σημειώνεται ότι η 23η Ιουνίου 2021 συμπίπτει με την κατάθεση, εκ μέρους της Κούβας, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ της έκθεσης ενάντια στον γενοκτονικό οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό που εδώ και 60 χρόνια έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ στο νησί.

Πληροφορίες

Ημερομηνία: 23 Ιουνίου, 2021
Ώρα: 7:30 μμ - 9:00 μμ
Εκδήλωση ΚατηγορίαΠαρουσίαση

Χώρος Διεξαγωγής

Όνομα: Κήπος Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων
Διεύθυνση: Ερμού 134-136
Αθήνα, Αττικής 105 53 Ελλάδα

+ Χάρτης Google

Διοργανωτής

Διοργάνωση: Εκδόσεις Ατέχνως
Τηλέφωνο: +30 210 275.49.94
Email: