Προσφορά!

«Το άτακτο αστεράκι με το κόκκινο σκουφάκι», Βαγγελιώ Καρακατσάνη

0 out of 5

10,40

Το παραμύθι «Το άτακτο αστεράκι με το κόκκινο σκουφάκι» εστιάζει στα διαχρονικά μηνύματα της αγάπης, της κατανόησης, της ισότητας και της ενσυναίσθησης.

Καλογραμμένο, συνοπτικό, με ωραία, ρέουσα γλώσσα. Πολύ πετυχημένους παραλληλισμούς και μηνύματα που έρχονται αβίαστα, χωρίς καθόλου να φωνάζουν πως λένε το σωστό.

Για τα έξοδα αποστολής και αντικαταβολής στις παραγγελίες δείτε ΕΔΩ

Κωδικός: 0068 Είδος: Διαθέτουμε ακόμα Συγγραφέας:

Περιγραφή

«”Το άτακτο αστεράκι” είναι ένα παραμύθι, που διαβάζοντάς το μου θύμισε τον James Framo, τον Edward Bowlby, τον Carl Whitaker, τον Lyman Wynne, επιστήμονες όλοι και ερευνητές, που έχουν ασχοληθεί με την οικογενειακή θεραπεία και θα τόνιζα ότι το παραμύθι αυτό είναι ένα πραγματικό μάθημα για μένα και θα το χρησιμοποιήσω και σε μάθημα.

“Το άτακτο αστεράκι” φέρνει στο προσκήνιο ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα της ανθρώπινης ύπαρξης: Την ανάγκη να είσαι με τους άλλους και την ανάγκη να είσαι χωριστά. “Το άτακτο αστεράκι” φαίνεται να ζει μέσα σε ένα χρόνο άχρονο. Μέσα λοιπόν σε ένα τέτοιο χρόνο άχρονο, η εμπειρία της ζωής παύει να είναι ένα ταξίδι ανάμεσα σε δύο σιδηροδρομικούς σταθμούς, με αναχώρηση από το σταθμό της γέννησής μας καθοδόν προς τον τελικό μας προορισμό, με τη ζωή μας να είναι το μήκος που απομένει στην τροχιά το χρόνου, πριν φτάσουμε στον τελευταίο σταθμό. Είναι σημαντικό να ζήσουμε στο χρόνο άχρονο, που ζει το άτακτο αστεράκι και όχι σε ένα χρόνο τρένων, που καταβροχθίζει το δρόμο μας με χιλιοστά!» (Παναγιώτης Χρυσός, ψυχίατρος, συστημικός ψυχοθεραπευτής ζεύγους οικογένειας, διευθυντής του Εργαστηρίου συστημικής Σκέψης και εκπαίδευσης)

«Βαγγελιώ, με πολύ ενδιαφέρον διάβασα το τρυφερό βιβλίο σου. Είναι πολύ όμορφο. Καλογραμμένο, συνοπτικό, με ωραία, ρέουσα γλώσσα. Πολύ πετυχημένους παραλληλισμούς και μηνύματα που έρχονται αβίαστα, χωρίς καθόλου να φωνάζουν πως λένε το σωστό. Συνέχισε να γράφεις για παιδιά, γιατί έχεις συναισθήματα, γόνιμη φαντασία και ανθρωπιά. Σε Συγχαίρω!» (Κική Τζωρτζακάκη, παιδαγωγός, συγγραφέας )