Προσφορά!

«Ο πικρός βίος του Μαξ Χάβελααρ, Μια ιστορία εκμετάλλευσης στις αποικίες καφέ»

0 out of 5

14,50

«Ο πικρός βίος του Μαξ Χάβελααρ, Μια ιστορία εκμετάλλευσης στις αποικίες καφέ», το μυθιστόρημα που «σκότωσε» την αποικιοκρατία (ΝΤΟΥΕ-ΝΤΕΚΕΡ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ / Multatuli – μτφ Άννεκε Ιωαννάτου).

«Το βιβλίο που «σκότωσε» την αποικιοκρατία. Στον Μουλτατούλι, το έργο του οποίου πυροδότησε αυτή τη διαδικασία [της απο-αποικιοποίησης], ο κόσμος χρωστάει πολλά» (The New York Times Magazine)

«Ένα σπουδαίο κλασικό έργο, απαραίτητο για την κατανόηση του ρόλου της Ολλανδίας στη διαμόρφωση της σύγχρονης Ινδονησίας» (The (Guardian)

«[…] Συνδυάζει τη λογοτεχνική δημιουργία με την προάσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων» (The New York Times Book Review).

Για τα έξοδα αποστολής και αντικαταβολής στις παραγγελίες δείτε ΕΔΩ

Κωδικός: Α0011 Είδη: Εκδόσεις Ατέχνως, Πεζογραφία Συγγραφέας:

Περιγραφή

Ένας Ολλανδός κρατικός υπάλληλος στην Ινδονησία του 19ου αιώνα, αποκαλύπτει το μηχανισμό εκμετάλλευσης και διαφθοράς των Ολλανδών αποικιοκρατών σε αγαστή συνεργασία με ντόπιους ηγεμόνες. Θύμα, βεβαίως, ο πάμφτωχος ιθαγενής πληθυσμός, διότι οι «ξένοι από τη Δύση διέταξαν τους κατοίκους να αφιερώσουν ένα μέρος της εργασίας και του χρόνου τους σε άλλα πράγματα που θα έφερναν περισσότερο κέρδος στις αγορές της Ευρώπης. Για να παροτρύνουν τον απλό άνθρωπο να το κάνει, δεν χρειαζόταν παρά μια πολύ απλή πολιτική. Είναι υπάκουος στους ηγεμόνες του, άρα δεν χρειαζόταν παρά να κερδίσεις αυτούς τους ηγεμόνες με την υπόσχεση ότι θα έπαιρναν ένα μέρος του κέρδους και…πέτυχαν απολύτως». Το εν τρίτο του κρατικού προϋπολογισμού της Ολλανδίας προερχόταν από την αποικία.

Στο βιβλίο, ο μεσίτης του καφέ, δικαιολογεί με την Αγία Γραφή στο χέρι, κάθε αχρειότητα και κάθε «ξεζούμισμα» της υποτιθέμενα «ανώτερης» λευκής φυλής, φτάνει να πλουτίσει.

Παρουσίαση από τον Γιώργο Μηλιώνη στον 902.gr

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Εκδότης

Ατέχνως

Έτος έκδοσης

Νοέμβριος

Μετάφραση

Άννεκε Ιωαννάτου

Σελίδες

248

Σχήμα

17 Χ 24

ISBN

78-618-85121-0-8

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση προς το παρόν

Προσθέστε την πρώτη αξιολόγηση για το βιβλίο: “«Ο πικρός βίος του Μαξ Χάβελααρ, Μια ιστορία εκμετάλλευσης στις αποικίες καφέ»”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *