Ο βασικός εχθρός βρίσκεται στην ίδια μας τη χώρα

0 out of 5

10,00

Κείμενα των Γερμανών κομμουνιστών στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Πριν τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στο Διεθνές Συνέδριο της Κοπεγχάγης (1910) και στη Διεθνή Συνδιάσκεψη της Βασιλείας (1912), υπό την παρέμβαση του Λένιν, τα σοσιαλιστικά κόμματα πήραν αποφάσεις με τις οποίες καλούσαν την εργατική τάξη σε ενεργή δράση ενάντια στον πόλεμο.
Όμως με το ξέσπασμα του πολέμου, η πλειοψηφία των σοσιαλιστικών κομμάτων πρόδωσαν τις προηγούμενες διακηρύξεις τους και τάχτηκαν στο πλευρό των αντίπαλων ιμπεριαλιστών.
Έτσι, τα κείμενα της Συλλογής αυτής εκφράζουν την τοποθέτηση κόντρα στο ρεύμα του σοσιαλσοβινισμού και του πολεμοκάπηλου εθνικισμού που κυριάρχησαν στα σοσιαλιστικά κόμματα της εποχής, με φωτεινές εξαιρέσεις το Κόμμα των Μπολσεβίκων, ορισμένους Σέρβους σοσιαλιστές και τη «Διεθνή», μια ομάδα στελεχών του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας που είναι και οι συγγραφείς των κειμένων του βιβλίου. Η φράση του Λίμπκνεχτ: «Ο βασικός εχθρός βρίσκεται στην ίδια μας τη χώρα» μαζί με την τοποθέτηση του Λένιν «πάλη για ήττα της δικής μας αστικής τάξης στον πόλεμο» αποτελούν τις πιο ξεκάθαρες ταξικές τοποθετήσεις για τη στάση που πρέπει να κρατάει η εργατική τάξη στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Για τα έξοδα αποστολής και αντικαταβολής στις παραγγελίες δείτε ΕΔΩ

Για αποστολές στο εξωτερικό ΕΔΩ

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Εκδόσεις

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Συγγραφέας

ΛΙΜΠΚΝΕΧΤ ΚΑΡΛ, ΛΟΥΞΕΜΠΟΥΡΓΚ ΡΟΖΑ, ΜΕΡΙΝΧ ΦΡΑΝΤΣ, ΤΣΕΤΚΙΝ ΚΛΑΡΑ

Έτος έκδοσης

2016

ISBN

978-960-451-195-2

Σελίδες

152

Σχήμα

14×21

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση προς το παρόν

Προσθέστε την πρώτη αξιολόγηση για το βιβλίο: “Ο βασικός εχθρός βρίσκεται στην ίδια μας τη χώρα”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *