Ονορέ ντε Μπαλζάκ: Γραπτά πάνω στο μυθιστόρημα – Οι καλλιτέχνες

15,00

Ο Μπαλζάκ δεν ήταν μόνο μεγαλοφυής μυθιστοριογράφος, αλλά και ένας οξυδερκής θεωρητικός της λογοτεχνίας. Η παρούσα έκδοση φιλοδοξεί να γνωρίσει στον αναγνώστη αυτή τη μάλλον άγνωστη πτυχή του μεγάλου Γάλλου λογοτέχνη.

Για πάνω από 20 χρόνια, από το 1824 ως το 1846, ο Μπαλζάκ δεν έπαψε να συνοδεύει το καλλιτεχνικό έργο του με θεωρητικά γραπτά και άρθρα κριτικής. Πρόλογοι, ψιθυρίσματα της ενδόμυχης αλληλογραφίας με την αινιγματική κυρία Χάνσκα, μελέτες πάνω σε έργα συγχρόνων του, όπως η περίφημη μελέτη πάνω στο Μοναστήρι της Πάρμας του Σταντάλ και φυσικά σχόλια και παρατηρήσεις πάνω στο μυθιστόρημα και τη λογοτεχνία συγκροτούν αυτόν τον απαράμιλλο θησαυρό.

Σε αντίθεση με όσους θεωρούν πως το μυθιστόρημα στερείται ποιητικότητας, ο Μπαλζάκ ορίζει σαν ποιητής την τεχνοτροπία του μυθιστορήματος και τους νόμους της αισθητικής που τη διέπουν. Έτσι αναδύεται ένας βαθύς στοχασμός που συνιστά μια από τις πιο αυθεντικές συνεισφορές στην επεξεργασία μιας άρτιας και διαχρονικά ζωντανής θεωρίας του μυθιστορήματος.

Για επίμετρο επιλέξαμε ένα κείμενο του σοβιετικού θεωρητικού της τέχνης Μιχαήλ Λίφσιτς για τον Μπαλζάκ, μία από τις πιο περιεκτικές μαρξιστικές μελέτες για το Γάλλο συγγραφέα.

Για τα έξοδα αποστολής και αντικαταβολής στις παραγγελίες δείτε ΕΔΩ

Για αποστολές στο εξωτερικό ΕΔΩ

Αγορά Τώρα Διαβάστε περισσότερα