Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων

5.00 out of 5

13,00

Η συγκλονιστική μαρτυρία του ανθρώπου το σπίτι του οποίου αποτέλεσε φιλόξενο «καταφύγιο» για δύο ηρωικές μορφές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, τον ΝΙΚΟ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ και τον ΝΙΚΟ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ.

Περιγράφει πώς τους γνώρισε και τους φιλοξένησε, πώς έζησε μαζί τους, τις κουβέντες τους «στα στερνά της ζωής τους χρόνια».

Ένα μοναδικό ντοκουμέντο του Κούλη Ζαμπαθά που φωτίζει από πρώτο χέρι πρόσωπα και γεγονότα μιας δραματικής περιόδου, αποκαλύπτοντας το ηθικό μεγαλείο και την ανθρώπινη πλευρά αυτών που «με την καρδιά τους και με το αίμα τους» αγάπησαν την Ελλάδα και το λαό της.

Το βιβλίο γράφτηκε το 1954, όταν τα γεγονότα που αναφέρεται ήταν ακόμη πολύ πρόσφατα.

Πρόλογος και Σχόλια: Νίκος Μόττας

Για τα έξοδα αποστολής και αντικαταβολής στις παραγγελίες δείτε ΕΔΩ

Κωδικός: Α0009 Είδη: Εκδόσεις Ατέχνως, Μαρτυρίες Συγγραφέας:

Περιγραφή

Ο Κούλης Ζαμπαθάς έζησε με τους Νίκο Μπελογιάννη, Νίκο Πλουμπίδη αρκετό καιρό μαζί τους.  Τους έκρυβε στο σπιτικό του και τους βοηθούσε όταν χρειαζόταν στην παράνομη δουλειά τους.

Μιλά για την καθημερινή τους ζωή, τα χαρίσματα, τις αδυναμίες τους, το χαρακτήρα και το ήθος τους, ως κομμουνιστές και ως άνθρωποι.

Τη στάση τους και την κομματική τους συμπεριφορά σε συνθήκες δύσκολες και σκληρές, που γίνονται μερικές φορές αφάνταστα πολύπλοκες και δραματικές.

Δίνει τα δραματικά γεγονότα όπως τα έζησε, «από πρώτο χέρι». Και είναι ο Κούλης εξαιρετικός αφηγητής

Μια εκ βαθέων εξομολόγηση, χωρίς να κρύψει κάτι. Μια εξομολόγηση με απλότητα και κρυστάλλινη διαύγεια.

Τέλος, παραθέτει στο βιβλίο ένα γράμμα του Πλουμπίδη, που δεν έφτασε ποτέ στο Κόμμα, και το οποίο είναι όχι μόνο μια υποθήκη στους κομμουνιστές, αλλά και ο ηθικός κανόνας της αγωνιστικής ζωής και δράσης

 

 

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Εκδότης

Ατέχνως

Έτος έκδοσης

Οκτώβριος 2020

Σελίδες

118

Σχήμα

24Χ17

ISBN

978-618-84717-9-5

1 review for Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων

  1. 5 out of 5

    Η μαρτυρία του Κούλη Ζαμπαθά είναι συγκλονιστική γιατί παρουσιάζει την ιστορία δύο Ανθρώπων με άλφα κεφάλαιο και εμένα που δεν είμαι κομμουνιστής, με έκανε να θεωρώ συνώνυμα τα άνθρωπος και κομμουνιστής.

Προσθήκη αξιολόγησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *