Κριτική θεάτρου για παιδιά, Θανάση Ν. Καραγιάννη

0 out of 5

16,00

Ο Θανάσης Ν. Καραγιάννης αφιέρωσε μέρος της συγγραφικής δραστηριότητάς του και στη θεατρική κριτική, και μάλιστα την κριτική του θεάτρου για παιδιά, που ήταν έως τότε ένας τομέας σχεδόν ανύπαρκτος για την ελληνική πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, εξέδωσε το 2010 το βιβλίο Κριτική Θεάτρου για Παιδιά 2007-2010, εκδόσεις Πάραλος, όπου συγκέντρωσε 110 κριτικά κείμενα δικά του που είχε δημοσιεύσει σε αυτή την τριετία κυρίως στην εφημερίδα Ριζοσπάστης αλλά και σε άλλα έντυπα. Το βιβλίο αυτό εξαντλήθηκε γρήγορα και έτσι ο συγγραφέας προέβη σε μια δεύτερη έκδοση εμπλουτισμένη με 14 ακόμη κριτικά κείμενά του που καλύπτουν πλέον το διάστημα μέχρι το 2013.

Για τα έξοδα αποστολής και αντικαταβολής στις παραγγελίες δείτε ΕΔΩ

Κωδικός: 0081 Είδος: Διαθέτουμε ακόμα Συγγραφέας:

Περιγραφή

Ο Θανάσης Καραγιάννης με τον παρόντα τόμο καινοτομεί. Διότι όντως έλειπε απο΄τη θεατρική μας βιβλιογραφία, άρα και από την έρευνα και ως εκ τούτου από την ιστορία του νεοελληνικού θεάτρου ένα γενναίο τμήμα της θεατρική δραστηριότητας, τμήμα καίριο και άκρως ευαίσθητο και παιδαγωγικό λεπτό. […]

Ο Θανάσης Καραγιάννης συγκέντρωσε εκατοντάδα κριτικών κειμένων μιας μόνο τριετίας. Και είναι εκπληκτικό το γεγονός πόσοι θίασοι, πόσα έργα και πόσες σκηνές λειτουργούν μέσα στην Αθήνα και στη μείζονα περιφέρεια προσφέροντας πνευματική θεατρική ευφορία σε παιδιά. […]

Οι κριτικές του Καραγιάννη είναι παιδαγωγικά ευθείες, αισθητικά απαιτητικές και θεατρικά ενημερωμένες. Βοηθούν και τους θιάσους στις επιλογές τους και τους δασκάλους στις κατευθύνσεις τους και στον εμπλουτισμό των κριτηρίων τους.

Χαιρετίζω την πρώτη, συστηματική και έντιμη συλλογή κριτικών για το θέατρο για παιδιά και εύχομαι ο Θανάσης Καραγιάννης να βρει το κουράγιο και το χρόνο να διακονήσει για πολλά ακόμα χρόνια το λειτούργημά του προσφέροντας πολύτιμο υλικό για τη θεατρολογία και τη δραματολογία αλλά και την ιστορία του θεάτρου για παιδιά.

(Κώστας Γεωργουσόπουλος, από τον πρόλογο του βιβλίου)

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση προς το παρόν

Προσθέστε την πρώτη αξιολόγηση για το βιβλίο: “Κριτική θεάτρου για παιδιά, Θανάση Ν. Καραγιάννη”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.