Η μαζώχτρα, του Αργύρη Εφταλιώτη

0 out of 5

9,00

Πού καιρός και πού κεφάλι να στοχαστούνε, να βρούνε τη φύτρα και τη ρίζα του κακού

Αυτή τη φράση από την ιστορία του Αργύρη Εφταλιώτη «Η Μαζώχτρα» κάνει επίκαιρο ένα έργο γραμμένο στα 1900. Αρκεί μια φήμη, μια χαλκευμένη είδηση για να συκοφαντηθούν – στοχοποιηθούν άτομα, κοινωνικές ομάδες, εθνότητες. Ίδια η αιτία χτες και σήμερα. Η αμορφωσιά, ο εγωισμός, η πρωτόγονη αντίληψη της τιμής στην κρητική ιστορία του Εφταλιώτη. Η αμορφωσιά (μπορεί να έχουμε γνώσεις όχι όμως κριτική σκέψη) που συνάρτησή του σήμερα είναι ο εθισμός στην κατανάλωση «διασκευασμένων» πληροφοριών και η διαστρέβλωση εννοιών όπως πατρίδα, ξένος κλπ.

Για τα έξοδα αποστολής και αντικαταβολής στις παραγγελίες δείτε ΕΔΩ

Κωδικός: Α0022 Είδη: Εκδόσεις Ατέχνως, Πεζογραφία Συγγραφέας:

Περιγραφή

Η υπόθεση

Σ’ ένα χωριό της Κρήτης, την «Παραμυθιά», ζούσε μια πολύ όμορφη κοπέλα που ήταν φτωχή και μάζευε ελιές στα χτήματα των άλλων, η Ασήμω. Στην «Παραμυθιά» ζούσε κι ένα όμορφο παλικάρι που ήταν αρχοντόπουλο, ο Πανάγος. Οι δύο νέοι ερωτεύονται και ανταλλάσουν όρκους αγάπης. Μα ένα αρχοντόπουλο δεν μπορεί να παντρευτεί μια μαζώχτρα.

Έτσι, ο Πανάγος παίρνει τον λόγο του πίσω και η προδομένη Ασήμω αντιμετωπίζει τον χλευασμό του χωριού. Σκέφτεται να πέσει στον γκρεμό… Αλλά όχι, δεν συμβιβάζεται με την κοινωνική αδικία κι αποφασίζει να εκδικηθεί. Με ένα ψέμα της που διαδίδεται σαν φήμη σε όλο το χωριό σπέρνει τη συμφορά. Αλλεπάλληλα φονικά ξεκινούν ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους Παραμυθιώτες…

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Εκδότης

Εκδόσεις Ατέχνως

Έτος έκδοσης

Ιούλης 2021

Σελίδες

66

Σχήμα

4 Χ 21

ISBN

978-618-85486-1-9

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση προς το παρόν

Προσθέστε την πρώτη αξιολόγηση για το βιβλίο: “Η μαζώχτρα, του Αργύρη Εφταλιώτη”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *