Διαμάντια στην υπηρεσία της επανάστασης

0 out of 5

14,40

1921, Σοβιετική Ρωσία. Η ανοιχτή επέμβαση και ο εμφύλιος πόλεμος έχουν δώσει τη θέση τους στο εσωτερικό σαμποτάζ και στην υπεξαίρεση. Η σοβιετική εξουσία οργανώνεται, επιδιώκει την ανοικοδόμηση της οικονομίας και τη σύναψη εμπορικών σχέσεων με άλλες χώρες. Ιδρύει το Κρατικό Θησαυροφυλάκιο, το Γκοχράν, για να φυλαχτούν τα χρυσαφικά και τα διαμάντια. Αποτελεί το μήλον της έριδος για μοναρχικούς και αντιπολιτευόμενες πολιτικές ομάδες που προσδοκούν την ανατροπή των μπολσεβίκων, καθώς και για πρώην τραπεζίτες, κοσμηματοπώλες και ειδικούς που παρεισφρέουν στον κρατικό μηχανισμό για προσωπικό πλουτισμό παριστάνοντας τους ευσυνείδητους κομμουνιστές, όντας όλοι τους πιόνια στη μεγάλη σκακιέρα των μυστικών υπηρεσιών Γερμανίας, Γαλλίας και Αγγλίας.

Η σύλληψη ενός μικροαπατεώνα μ’ έναν χαρτοφύλακα γεμάτο διαμάντια κι ένα φαινομενικά τυχαίο τηλεφώνημα στα κεντρικά της σοβιετικής υπηρεσίας πληροφοριών, της ΤσεΚά, δίνουν έναυσμα για τις κινήσεις αντεπίθεσης. Ο κατάσκοπος Βσέβολοντ Βλαντίμιροφ, γνωστός ως Ισάγιεφ, καλείται να επιστρέψει εσπευσμένα στη Μόσχα και ν’ αναλάβει μια άκρως επικίνδυνη αποστολή: Να μεταβεί σε συνθήκες άκρας μυστικότητας στη γραφική μεσαιωνική πόλη του Ρεβέλ στην Εσθονία. Εκεί θα συναντήσει το μυστικό πράκτορα Ρομάν, ο οποίος θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια θανατηφόρα παρτίδα με έπαθλο τη διάσωση των παιδιών των εργατών που αργοπεθαίνουν από την πείνα πίσω στην πατρίδα, ή ενός αδερφού. Θ’ αντιμετωπίσει το δίλημμα να διαλέξει ανάμεσα στο καθήκον του ή στην οικογενειακή αγάπη. Το παραμικρό λάθος μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ίδια την επανάσταση.

Η πρώτη περιπέτεια του παγκοσμίως γνωστού Σοβιετικού κατασκόπου Ισάγιεφ, πριν γίνει ο Στίρλιτς που τόσο αγαπήσαμε στις 17 στιγμές της άνοιξης και στο Διατάσσεσαι να επιζήσεις.

Για τα έξοδα αποστολής και αντικαταβολής στις παραγγελίες δείτε ΕΔΩ

Για αποστολές στο εξωτερικό ΕΔΩ

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Εκδόσεις

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Συγγραφέας

ΣΕΜΙΟΝΟΦ Γ.

Μετάφραση

Λεοντίδης Νίκος

Έτος έκδοσης

2023

ISBN

978-960-451-463-2

Σελίδες

464

Σχήμα

12,5×20,5

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση προς το παρόν

Προσθέστε την πρώτη αξιολόγηση για το βιβλίο: “Διαμάντια στην υπηρεσία της επανάστασης”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *