Διαλεκτά Έργα – Νικολάι Λομπατσέφσκι

0 out of 5

37,00

Δίγλωσση (στα ρωσικά και ελληνικά) έκδοση των έργων του Νικολάι Ιβάνοβιτς Λομπατσέφσκι στην επέτειο των 150 χρόνων από τον θάνατο του.

Για τα έξοδα αποστολής και αντικαταβολής στις παραγγελίες δείτε ΕΔΩ

Κωδικός: 0008 Είδος: Παλιά ή σπάνια βιβλία Συγγραφέας:

Περιγραφή

Η παρούσα δίγλωσση (στα ρωσικά και ελληνικά) έκδοση των έργων του Νικολάι Ιβάνοβιτς Λομπατσέφσκι προσφέρεται στην επέτειο των 150 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου μαθηματικού και στα 90-χρονα του Πανεπιστημίου «Ν.Ι. Λομπατσέφσκι» του Νίζνηι Νόβγκοροντ. Η έκδοση συμπεριλαμβάνει τα έργα του Ν.Ι. Λομπατσέφσκι: «Γεωμετρικές μελέτες πάνω στη θεωρία των παραλλήλων» ( 1840) με παρατηρήσεις του καθηγητή Β.Φ. Κάγκαν (1945), «Περί των στοιχείων της γεωμετρίας (Πρώ το μέρος του έργου)», ( 1829), «Φαντασιώδης γεωμετρία (Πρώτο μέρος του έργου)» ( 1835) και η Εισαγωγή του έργου του «Νέα στοιχεία της γεωμετρίας με πλήρη τη θεωρία των παραλλήλων» (1835)

Η επιλογή των έργων για την έκδοση μας δεν είναι τυχαία. Το «Γεωμετρικές μελέτες πάνω στη θεωρία των παραλλήλων», δημοσιευμένο το 1840 στη γερμανική γλώσσα και μεταφρασμένο στη ρώσικη γλώσσα από τον καθηγητή Β.Φ. Κάγκαν, χαρακτηρίζονται από τον ίδιο ως εξής: «Είναι τελείως αναμφισβήτητο ότι και στον καιρό μας η μελέτη των έργων του Λομπατσέφσκι είναι σκόπιμο να ξεκινάει από το «Γεωμετρικές μελέτες» – είναι το κλειδί στα υπόλοιπα έργα του». Τα υπόλοιπα τρία έργα έρχονται να εμβαθύνουν μεθοδικά τη γνωριμία του αναγνώστη με το κύκλο των ιδεών που συνθέτουν τη «φαντασιώδη γεωμετρία» του Ν.Ι. Λομπατσέφσκι.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Μετάφραση:

Κώστας Φιλιππίδης

Εκδόσεις:

Πανεπιστημίου Νίζνηι Νόβγκοροντ “Ν.Ι. Λομπατσέφσκι”, 2007

Σελίδες:

256

Σχήμα:

15,7 x 23,4 cm

ISBN:

978-5-85746-961-3

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση προς το παρόν

Προσθέστε την πρώτη αξιολόγηση για το βιβλίο: “Διαλεκτά Έργα – Νικολάι Λομπατσέφσκι”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *