Αλήθειες & ψέματα για τον καπιταλισμό. 2. Για το κράτος και τη δημοκρατία

0 out of 5

9,90

Όλοι μας έχουμε οργιστεί από την απουσία του κράτους όταν καίγονται ολόκληρες περιοχές, όταν πλημμυρίζουν οικισμοί, όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις ελλείψεις που «βγάζουν μάτι» στα νοσοκομεία, στα σχολεία ή στα πανεπιστήμια.

Δεν έχουμε όμως μόνο εμπειρίες «απουσίας» του κράτους, αλλά και δυναμικής του παρουσίας. Το συναντάμε να χτυπά το «χέρι στο τραπέζι» σε κάθε σπίτι απαιτώντας να πληρωθούν αβάστακτοι λογαριασμοί και χρέη στο ρεύμα, στην Εφορία, να συλλαμβάνει και να καταστέλλει.

Ωστόσο, συχνά προβάλλεται πως το κράτος βρίσκεται στη δική μας υπηρεσία και δρα για το κοινό συμφέρον.

Φυσιολογικά, λοιπόν, προκύπτει ένα βασικό ερώτημα: Γιατί υπάρχει κράτος και ποιο σκοπό εξυπηρετεί; Τι «είδους» δημοκρατία έχουμε σήμερα; Μπορούν οι σύγχρονες μεταρρυθμίσεις του κράτους να λύσουν το πρόβλημα; Μπορεί να υπάρξει μια πραγματική δημοκρατία για το λαό, τη νεολαία και πώς;

Η συγκεκριμένη έκδοση επιδιώκει να φωτίσει τα παραπάνω ερωτήματα –και όχι μόνο– από τη σκοπιά της επαναστατικής πάλης, αξιοποιώντας σύγχρονα παραδείγματα και εξελίξεις που «ακουμπούν» τη ζωή των νέων.

Για τα έξοδα αποστολής και αντικαταβολής στις παραγγελίες δείτε ΕΔΩ

Για αποστολές στο εξωτερικό ΕΔΩ

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Εκδόσεις

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Συγγραφέας

ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

Έτος έκδοσης

2023

ISBN

978-960-451-467-0

Σελίδες

152

Σχήμα

17×24

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση προς το παρόν

Προσθέστε την πρώτη αξιολόγηση για το βιβλίο: “Αλήθειες & ψέματα για τον καπιταλισμό. 2. Για το κράτος και τη δημοκρατία”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *