Ένα μυθιστόρημα και ένα αφήγημα εξαιρετικά επίκαιρα

0 out of 5

14,00

Το μυθιστόρημα «Ο Αντώνης δε θα σχολάσει απόψε», της Πίτσας Σωτηράκους είναι εμπνευσμένo από τη ζωή και τη μεγάλη απεργία των εργατών της ΛΑΡΚΟ το 1977 (Εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή» 1986, επανεκδόθηκε τον Μάρτιο του 2020)

«Απολύεσαι εν πλω». Μια αληθινή ιστορία -της περιόδου 1940-1955- μέσα στην πληθώρα γεγονότων αυτής της περιόδου, ένα κομμάτι των αγώνων του ικαριώτικου λαού για μια καλύτερη ζωή, μια ιστορία που έγραψαν απλοί και ταπεινοί άνθρωποι.

Για τα έξοδα αποστολής και αντικαταβολής στις παραγγελίες δείτε ΕΔΩ

 

Κωδικός: p008 Είδος: Προσφορά

Ο Αντώνης δε θα σκολάσει απόψε - Πίτσα Σωτηράκου

Η ζωή και οι εμπειρίες ενός νεαρού ζευγαριού και των παιδιών τους, που φεύγουν από την Τρίπολη για να εγκατασταθούν σ’ έναν «πρότυπο» οικισμό μεταλλείων. Στη νουβέλα αυτή η Πίτσα Σωτηράκου φωτίζει μια σύγχρονη νεοελληνική τραγωδία. Αντλεί το υλικό της από πραγματικά γεγονότα και καταστάσεις, έτσι όπως τα έζησε η ίδια σα γιατρός στη Λάρυμνα ή της αφηγήθηκαν γυναίκες της περιοχής. Το έργο κορυφώνεται με τη μεγάλη απεργία της ΛΑΡΚΟ το 1977 και τον αντίκτυπό της πάνω στο ζευγάρι. Αποκτά όμως ευρύτερο ενδιαφέρον και διαστάσεις, καθώς αντανακλά τις ταξικές αντιθέσεις και συγκρούσεις στην ελληνική κοινωνία.

Για τα έξοδα αποστολής και αντικαταβολής στις παραγγελίες δείτε ΕΔΩ

Απολύεσαι εν πλω! - Νίκος Μοσχοβάκης

Χωρίς τη γνώση του παρελθόντος δεν οικοδομείται το μέλλον. Το χρέος προς την ιστορία αυτού του τόπου με παρότρυνε να εξιστορήσω ένα πραγματικό γεγονός, μια αληθινή ιστορία που την έζησα αυτοπροσώπως. Αυτή η ιστορία ανήκει στο παρελθόν, όμως είναι και επίκαιρη. Είναι μια αληθινή ιστορία μέσα στην πληθώρα γεγονότων αυτής της περιόδου, ένα κομμάτι των αγώνων του ικαριώτικου λαού για μια καλύτερη ζωή, μια ιστορία που έγραψαν απλοί και ταπεινοί άνθρωποι. Είναι γεγονότα που τα κατέγραψα εγώ ο ίδιος και τα καταθέτω με κάθε λεπτομέρεια. Είναι ένα μνημόσυνο σε όλους αυτούς που πήραν μέρος σ’ αυτό το εγχείρημα, που αφορά τον αγώνα για μια άλλη κοινωνία, δίκαιη και ανθρώπινη. Αυτός ο αγώνας μάλιστα είναι που την κάνει τόσο επίκαιρη. Συνέβη στα μέσα της δεκαετίας του 1950, στα πέτρινα χρόνια, χρόνια που σκέπαζε η φοβέρα, με διώξεις, συλλήψεις, φυλακίσεις, εξορίες, εκτελέσεις. Σ’ αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες αποφασίστηκε ένα ριψοκίνδυνο εγχείρημα που θα διαβάσετε στις σελίδες αυτού του βιβλίου. Πρωτεργάτης, ο ηρωικός καπεταν-Κώστας Μεγαλοοικονόμου.

Για τα έξοδα αποστολής και αντικαταβολής στις παραγγελίες δείτε ΕΔΩ

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Ο Αντώνης δε θα σκολάσει απόψε - Πίτσα Σωτηράκου

Εκδότης

Σύγχρονη Εποχή

Έτος Έκδοσης

Πρώτη έκδοση 1986 – Επανέκδοση 2020

Σελίδες

168

Σχήμα

12,5Χ20,5

Απολύεσαι εν πλω! - Νίκος Μοσχοβάκης

Εκδότης

Σύγχρονη Εποχή

Σχήμα

14,4Χ20,5

Σελίδες

112

Έτος έκδοσης

2020

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση προς το παρόν

Προσθέστε την πρώτη αξιολόγηση για το βιβλίο: “Ένα μυθιστόρημα και ένα αφήγημα εξαιρετικά επίκαιρα”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *