Κλείνουμε το 2022 με δεκαεφτά νέες εκδόσεις οι οποίες έκαναν αίσθηση τόσο στο αναγνωστικό κοινό όσο και στα βιβλιοπωλεία. Είδαμε τίτλους μας στα κεντρικά τραπέζια μεγάλων βιβλιοπωλείων στην Αθήνα. Βιβλία μας ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα σε εκατοντάδες αναγνώστες και πάρα πολλά βιβλιοπωλεία, όπως και στην Κύπρο. Βρεθήκαμε σε μεγάλες εκθέσεις βιβλίων και θα συνεχίσουμε να δίνουμε το παρόν όπου χτυπά η καρδιά του βιβλίου.
Μπαίνουμε δυναμικά στο 2023 με τίτλους που δε θα περάσουν απαρατήρητοι. Δουλεύονται ήδη και θα είναι στις προθήκες των βιβλιοπωλείων μέχρι τις 15 Φλεβάρη «Ο Μέγας Ιεροεξεταστής του Φ. Ντοστογιέφσκι (πρόλογος Άννεκε Ιωαννάτου), Κατάδικος του Κ. Θεοτόκη (πρόλογος Έλλη Κοτσαλίδου),
όπως επίσης τα μυθιστορήματα:
Σάπιες ζωές του καταξιωμένου Κύπριου λογοτέχνη Ανδρέα Ονουφρίου
Ένα αγόρι μεγαλώνει μέσα σε ένα κόσμο που διαβρώνεται, αλλάζει, εκφυλίζεται και σπαράζεται από εμφύλιες διαμάχες. Η συνάντηση του με ένα μοναχικό άντρα θα του ανοίξει τους ορίζοντες και θα του γνωρίσει κόσμους που ίσαμε τότε αγνοούσε. Οι αποφάσεις σκοτεινών ανθρώπων θα τον φέρει αντιμέτωπο με τον θάνατο, θα του γκρεμίσει όλα όσα πίστευε ως τότε και θα τον φέρει αντιμέτωπο με ένα πονεμένο έρωτα. Στη συνέχεια θα βρεθεί μέσα στη δύνη του πραξικοπήματος και ένα θανάσιμο μυστικό η αποκάλυψη του οποίου θα αλλάξει δραματικά τον ρουν των γεγονότων κι ο ίδιος θα βρεθεί ξαφνικά στη θέση να σηκώσει το βάρος ενός ατέρμονου αγώνα.
26 Δεκέμβρη του πρωτοεμφανιζόμενου Παναγιώτη Ράπτη
Ένα μυθιστόρημα αναδρομής και ερωτικών ιστοριών, όπου οι πρωταγωνιστές κινούνται μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της ασθένειας της μητέρας του κεντρικού χαρακτήρα.
και οι συλλογές διηγημάτων:
Ο Κήτα Λιάμης και άλλες ιστορίες του σχολικού συμβούλου Χρήστου Ν. Ζήκου
«Ο Κήτα Λιάμης και άλλες ιστορίες», είναι περπατησιές μες στις ποριές του χρόνου. Περπατησιές, μέσα σε ελάχιστα από τα άπειρα ίχνη που χαράζουν εντός μας τα πρόσωπα και το περιβάλλον του γενέθλιου τόπου μας. Αφετηρία τους, τα μέσα της δεκαετίας του πενήντα -από τότε δηλαδή που αχνοφαίνονται στη μνήμη μου- ως τα μέσα περίπου της δεκαετίας του εβδομήντα.
Οι τροχιές του δίσκου του λογοτέχνη Αλέξανδρου Φιλιππάκη
Η συλλογή αποτελείται από σύντομα διηγήματα. Χαρακτηριστικά τους στοιχεία είναι ο καυστικός τρόπος γραφής, οι ανατροπές και το μυστήριο: τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και τίποτα δεν μένει σταθερό. Τις περισσότερες φορές η παρατήρηση των χαρακτήρων οδηγεί σε μικρές διδακτικές αλληγορίες. Γι` αυτούς η καθημερινότητα μετατρέπεται άλλοτε σε μακρινό όνειρο κι άλλοτε σε ζοφερό εφιάλτη.
Έχουν ήδη προγραμματιστεί για μετά τις 15 Φλεβάρη και μέχρι το Πάσχα: Λογοτεχνικά κείμενα του Μπαλζάκ, Δοκίμιο για τη Λατινοαμερικάνικη λογοτεχνία, μια μοναδική μαρτυρία για τη Μακρόνησο, Ιστορίες της παλιάς Αθήνας και η αναζήτηση συνεχίζεται… Περιμένουμε και τις δικές σας προτάσεις