Σας περιμένουμε στη 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη

Σας περιμένουμε στη 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη

Οι εκδόσεις Ατέχνως θα είναι και φέτος στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη – από 4 έως και 7 Μαΐου. Στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου ΔΕΘ-Helexpo, Περίπτερο 13, stand 072.

Περιμένουμε όλους τους φίλους μας από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, να γνωριστούμε από κοντά, να ξεφυλλίσετε τις πιο πρόσφατες εκδόσεις, αλλά και να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις μας.

Στο περίπτερό μας θα βρείτε: Επίκαιρα ιστορικά βιβλία, δοκίμια λογοτεχνίας με πρωτότυπα θέματα από καταξιωμένους συγγραφείς και μελετητές της λογοτεχνίας. Κλασική ελληνική και ξένη λογοτεχνία (Παπαδιαμάντης, Θεοτόκης, Ντοστογιέφσκι κ.ά.) . Μοναδικές ποιητικές συλλογές (Χικμέτ, Καρυωτάκης, Αγγουλές, Ρεμπώ κ.ά.) και ποιοτικές σύγχρονες λογοτεχνικές φωνές.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα παρουσιάσουμε δύο βιβλία μας: το μυθιστόρημα «26 Δεκεμβρίου» του Παναγιώτη Ράπτη και το ιστορικό «Ναι, αλλά ο Στάλιν» του Νίκου Μόττα.

Οι εκδηλώσεις μας

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/5/2023

ΩΡΑ: 11:00-12:00

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ: 15

ΑΙΘΟΥΣΑ: ΕΞΩΣΤΗΣ ΙΙ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: 26 Δεκεμβρίου

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Παναγιώτης Ράπτης

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Ένα μυθιστόρημα αναδρομής και ερωτικών ιστοριών, όπου οι πρωταγωνιστές κινούνται μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Πώς το παρελθόν επηρεάζει την πορεία της ζωής και τι αποτυπώματα αφήνει μέσα μας; Μπορούμε να αφήσουμε πίσω τα τραύματα του παρελθόντος;

ΟΜΙΛΗΤΕΣ: Χρυσή Μαρούση (Συγγραφέας, υπεύθυνη podcast Εξομολογήσεις με τη Χρυσή)

Βούλα Παπατσιφλικιώτη (Δημοσιογράφος, παιδαγωγός – συγγραφέας)

Παύλος Σπυρόπουλος (Φιλόλογος)

***

ΚΥΡΙΑΚΗ 7/5/2023

ΩΡΑ: 16:00-17:00

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ: 13

ΑΙΘΟΥΣΑ: ΔΙΑΛΟΓΟΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: Ναι, αλλά ο Στάλιν

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Νίκος Μόττας

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Το νέο βιβλίο που υπογράφει ο Νίκος Μόττας «επισκέπτεται» σημαντικά γεγονότα του 20ού αιώνα αμφισβητώντας τα κυρίαρχα αφηγήματα που έχουν επιβληθεί από την αστική ιστοριογραφία, με στόχο να αποκαλυφθούν ψέματα και συκοφαντίες, καθώς και να συγκεντρωθούν στοιχεία, επιχειρήματα και απαντήσεις απέναντι στην παραχάραξη ιστορικών ζητημάτων, καταστάσεων και προσώπων.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ: Γιώργος Λεοντιάδης, Ιστορικός.
Γιώργος Μαργαρίτης, αφυπηρετήσας Καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας ΑΠΘ (μέσω τηλεσύνδεσης)
Νίκος Μόττας, Συγγραφέας του βιβλίου.

Θα συντονίσει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Αλέκος Χατζηκώστας

***

Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη 15:00-21:00, Παρασκευή – Σάββατο 10:00-22:00 & Κυριακή 10:00-21:00

Είσοδος ΕΛΕΥΘΕΡΗ