Με επιτυχία η εκδήλωση για το βιβλίο του Νίκου Μόττα «Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης» στη Θεσσαλονίκη

Με επιτυχία η εκδήλωση για το βιβλίο του Νίκου Μόττα «Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης» στη Θεσσαλονίκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία η εκδήλωση για το βιβλίο του Νίκου Μόττα «Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης» στη Θεσσαλονίκη παρουσία της Πρέσβειρας της Κούβας

Με επιτυχία παρουσιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη το βιβλίο του Νίκου Μόττα «Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης» (Εκδόσεις «Ατέχνως»), σε μια εκδήλωση όπου παραβρέθηκε και μίλησε η Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κούβας Σέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα.

Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης διαβάστηκε ευχαριστήριο μήνυμα της Αλέιδα Γκεβάρα Μαρτς, κόρης του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, προς τον Νίκο Μόττα.

Εκτός του συγγραφέα, για το βιβλίο μίλησαν η φιλόλογος Ευγενία Καβαλλάρη και η εκπαιδευτικός Ρίτσα Τριανταφυλλίδου, ενώ χαιρετισμό απήυθυνε ο πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης Απόστολος Σκούφας.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ έγινε αναφορά στον πρωτοπόρο ρόλο που έπαιξε ο σπουδαίος δημιουργός και αγωνιστής στο «χτίσιμο» της Ελληνοκουβανικής φιλίας, η γνωριμία του με τον Φιντέλ και τον Τσε, καθώς και το γεγονός ότι παρέμεινε μέχρι τέλους συνεπής υποστηρικτής των δικαίων του Κουβανικού λαού.